Efter skörden

Jag föddes i Husaby, Göttorp närmare bestämt, 1941 och lämnade som tjugoåring hembygden för studier, utbildning och arbete i Skåne och Stockholm. 1976 återvänder jag till Skaraborg tillsammans med familjen och vi bosatte oss i Skövde.  Bilden till höger är Lunda, gården där jag växt upp.

Frånsett någon kurs i krokiteckning under studietiden är akvarellmålningen en hobby som jag började med betydligt senare. Min målarbana började egentligen när jag fick en akvarellåda av familjen i julklapp 1999. Familjen ansåg att jag ägnade allt för mycket tid åt mitt arbete som verksamhetsansvarig för barnpsykiatrin i Skaraborg vilket säkert var en riktig iakttagelse. Jag började så smått att använda min julklapp men tog väl fart först när jag genom en arbetskamrat kom med på en kurs i akvarellmålning hos Leif ”Broddetorpar´n” Holgersson. Det blev sedan många kurser ned ”Broddetorpar`n” där jag fick ta del av hans gedigna kunskap och erfarenhet i akvarellmålning.

Under senare år har jag deltagit på akvarellkurs hos bl.a.  konstnärerna Håkan Lager Kungsbacka, Göran Rücker Stockholm och Ninnie Eriksson Falköping

Har sedan några år tillbaka arbetat med koppargrafik på Skaraborgs konstgrafiska verkstad i Skövde. Handledare har varit konstnären Mats Svensson. Har också gått en kurs i Fotopolymer med Eva och Björn Riise som handledare.      

Jag är medlem i KAC, Kulturarbetscentrum Skövde där jag också har förtroendeuppdrag. Är också medlem i Skaraborgs konstgrafiska verkstad, Nordiska  Akvarellsällskapet liksom Akvarell Sällskapet Spray i Stockholm.

Är också medlem i Skövde allmänna konstförening.